Foto: Shutterstock
Svaigi spiesta granātābolu sula ir viens no vērtīgākajiem produktiem, tā ir daudz reižu efektīvāka nekā citu augļu sulas, ja raugās no dziedināšanas īpašībām, kas piemīt šai sarkanīgajai dzirai. Vairs jau nav ilgi jāgaida uz jaunās sezonas ražu, tādēļ piedāvājam jau laikus uzzināt, pret kādām kaitēm granātābolu sula var palīdzēt. Astoņas receptes apkopojis "Econet".

Granātābolu sulā ir ne tikai daudz antioksidantu. Sula satur lielu daudzumu C un B vitamīnu, organiskās skābes, minerālvielas un fermentus, kāliju un kumarīnu. Pateicoties tik bagātam sastāvam, granātābolu sula ir ieteicama visām mūsu organisma sistēmām, tostarp sirds asinsvadu sistēmai, nervu sistēmai un asinsritei. Tā uzlabo ādas, matu, nagu un asinsvadu stāvokli. Paaugstina hemoglobīnu, atjauno organismu pēc operācijas, palīdz mazasinības un nieru slimību gadījumā, atjauno spēku, saaukstēšanās gadījumā, angīna, attīra asinsvadus, regulē apetīti un uzlabo vielmaiņu.

Kuņģa-zarnu trakta traucējumi un anēmija. Svaigi spiesta sula jādzer pa pusglāzei trīs reizes dienā, pusstundu pirms ēšanas. Papildus jāievēro diēta, kas palīdzēs novērst aizcietējumus. Šādu ārstēšanu ar sulu ieteicams veikt divas nedēļas un tad mēnesi ieturēt pauzi. Pēc tam kūri var ievērot atkal.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!