"Upenes galvenokārt ir vērtīgas augstā C vitamīna satura dēļ. 100 grami ogu satur trīskāršu nepieciešamo C vitamīna dienas devu," skaidro uztura speciāliste Līga Balode. "Ogas ieteicams lietot tūlīt pēc novākšanas, jo jau pēc dažām stundām tās zaudē daļu vitamīnu. Gan augstais C vitamīna daudzums, gan arī augstais antioksidanta – antocianīda daudzums tajās palīdz organismam cīnīties ar dažādām infekcijas slimībām un izvadīt no organisma brīvos radikāļus, arī novēlot novecošanās procesus."
Tādēļ tās vislabāk saēsties tieši no krūma, gatavas un saldas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit