Foto: Shutterstock

Vasara ir pašā plaukumā, tieši tāpat kā dārzi. Tajos bagātīgi atrodami dažādi garšaugi. Jā, visbiežāk tos audzējam savā dārzā vai arī pērkam tirgū, veikalā, zemnieku saimniecībās tādēļ, lai, gatavojot maltītes, ēdienu papildinātu ar labākām garšas niansēm. Reti kurš audzēs dilles, domājot tikai par savu veselību. "Rutks" piedāvā palūkoties uz zaļumiem no cita skatpunkta – kāpēc vieni vai otri garšaugi jāēd, ko tie sniedz mūsu veselībai un kā tos vislabāk šim nolūkam patērēt.

Timiāns

Timiāns (Thymus vulgaris) ir mūžzaļš daudzgadīgs panātru dzimtas puskrūms. Timiāna galvenā vērtība – ēteriskās eļļas. Lapās to ir ap 0,7-1,2%. Ēterisko eļļu sastāvdaļa ir timols (līdz 50%), miecvielas, saponīni, rūgtvielas. Ēteriskajām eļļām piemīt stipras antiseptiskas īpašības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!