Izdzirdot vārdu cinks, vairumam veidojas asociācijas ar cinka ziedi, kas labi palīdz dziedēt brūces un nomierināt apsārtušu ādu. Tomēr cinks nav tikai ārstniecības un ādas kopšanas līdzekļu sastāvdaļa. Tas ir elements, kas atrodas mūsu organismā un ir svarīgs tā funkcionēšanai. Kādas var būt sekas, ja ar uzturu to uzņem nepietiekami, vēstī "Prevention".
Ar cinka trūkumu organismā visbiežāk saskaras vecāka gadagājuma cilvēki, kā arī veģetārieši, vegāni un citu diētu ievērotāji, kas atteikušies no dzīvnieku valsts produktiem, "Prevention" norādījusi uztura zinātniece Emīlija Ho (Emily Ho) no Oregonas Universitātes. Iemesls ir gaužām vienkāršs – augu valsts produktos cinka ir visai maz. Pilngraudu produktos un pākšaugos, kur tā it kā ir salīdzinoši daudz, ir arī fitīni, kas kavē cinka uzsūkšanos organismā.
Cilvēkiem, kuri gādā par veselīgu un sabalansētu uzturu, cinka trūkumu novēro ļoti reti.