Tiem, kam asinīs ir pazemināts selēna līmenis, ir augstāks risks saslimt ar aknu vēzi, liecina jauns pētījums, par ko šodien, 5. septembrī, vēstī "Medical News Today".
Selēns ir ļoti svarīgs mikroelements, kas atrodams augsnē. Visbagātīgākie selēna avoti pārtikā ir cūkas, liellopa, jēra un putnu gaļa, jo īpaši aknas, zivis, sevišķi lasis, tuncis, menca, siļķe un sardīne, piens, sīpoli, ķiploki, saulespuķu sēklas, Brazīlijas rieksti, olas, visu veidu pupas, raugs un pilngraudu produkti.
Selēna saturs pārtikas produktos ļoti atšķiras. Piemēram, tā saturs gaļā atkarīgs no tā, cik daudz selēna lopi uzņem ar barību, savukārt augu valsts produktos – no tā, kāds ir bijis selēna saturs augsnē, kur tie auguši.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit