Latvija var lepoties ar plašo maizes klāstu veikalos. Ir baltmaize, rudzu maize, saldskābmaize, maize ar dažādām sēkliņām, klijām, žāvētiem augļiem, burkāniem... Ne viens vien apjūk šajā daudzveidībā un nesaprot, kurai maizei dot priekšroku. Ja tev ir svarīgi, lai uzturs būtu pēc iespējas veselīgāks, tad, izvēloties maizi, būtu jāpievērš uzmanība gan sastāvam, gan informācijai par uzturvērtību.
Visvērtīgākā – pilngraudu rudzu maize
Visvērtīgākā būs pilngraudu rudzu maize, jo tās cepšanai tiek izmantoti milti, ko iegūst, samaļot graudus kopā ar to apvalciņiem (klijām), kas satur visvairāk vērtīgo vielu. Rudzu maize ir lielisks enerģijas avots, jo satur saliktos oglhidrātus. Tie lēnām ceļ cukura līmeni asinīs un nodrošina ilgstošu sāta sajūtu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit