Foto: Shutterstock
Raksturā spēcīgiem cilvēkiem ir veselīgi ieradumi. Viņi spēj kontrolēt savas emocijas, domas un rīcību, kas ļauj viņiem sasniegt dzīvē to, ko viņi vēlas. Padomos savā blogā "Amymorinlcsw" dalās Eimija Morina – grāmatas "13 Things Mentally Strong People Don't Do" autore.

Neiznieko laiku, žēlojot sevi. Stipri cilvēki neiznieko laiku, sēžot dīvānā un jūtoties slikti, ka sakarību rezultātā dzīvē ir sanācis tā, kā ir. Tā vietā viņi pārņem lietas savos grožos, lieliski saprotot, ka dzīvē vienmēr viss nenorit tā, kā gribētos.

Neļauj pār sevi valdīt. Stipri cilvēki neatļauj sevi kontrolēt. Protams, tas gan nenozīmē, ka, piemēram, darba vietā viņi neklausās savā vadībā, tomēr viņiem nav iestrādājies "cietēju" gars, kas liek liet gaužas asaras, ja priekšnieks pateicis kādu skarbāku vārdu. Stipri cilvēki sapratīs savas kļūdas un labosies!

Nebaidies no pārmaiņām. Viņi maksimāli neizvairīsies no pārmaiņām – stipriem cilvēkiem vienkārši nav no tām bail. Viņi ir elastīgi, labprāt pieņem pozitīvas pārmaiņas un pielāgojas tām, jo no izmaiņām nav iespējams izbēgt.

Nekoncentrējies uz lietām, ko nespēj mainīt. Iespējams, nekad nedzirdēsi šādu cilvēku sūdzamies, ka viņš ir aizķēries sastrēgumā vai viņa bagāža ir pazudusi lidojuma laikā. Tā vietā, lai žēlotos par lietām, ko nespēj mainīt, viņi savu enerģiju velta tam, ko ir iespējams mainīt. Tāpat viņi apzinās, ka dažkārt vienīgā lieta, ko viņi spēj mainīt, ir sava attieksme.

Neizdabā visiem. Izdabāt un izpatikt visiem nav iespējams. Viņi nebaidās izteikties, ja tas ir nepieciešams. Jā, ir svarīgi būt laipnai un godīgai, tomēr stipri cilvēki spēj uzņemt citu negācijas, ja kāds nav apmierināts ar iepriekš pausto viedokli.

Foto: Shutterstock

Nebaidies pieņemt aprēķinātus riskus. Tiesa, muļķīgi un neapdomāti riski nav stipra cilvēka dabā, tomēr riski, kas ir labi izprātoti un aprēķināti – kāpēc gan nē. Viņi daudz ilgāku laiku pavada prātojot, vai konkrēta iespēja ir tāda riska vērta. Labi informēti un atbild par katru soli.

Nedzīvo pagātnē. Neiznieko laiku, daudz domājot par pagātni, un to, kā būtu, ja būtu. Viņi apzinās savu pagātni un var teikt, ka no tā ir daudz ko mācījušies. Tomēr viņi daudz neprāto par katru slavas mirkli vai nedienām. Tā vietā dzīvo tagad un domā par nākotni.

Neatkārto savas kļūdas. Kad kļūda reiz pieļauta, no tā stiprs cilvēks ir mācījies un tā ir bijusi neatsverama pieredze, tomēr viņš darīs visu, lai otrreiz šo pašu kļūdu nepieļautu.

Neapskaud citu veiksmi. Stipri cilvēki spēj priecāties par citu panākumiem un veiksmi dzīvē. Šeit nav vietas skaudībai. Viņi apzinās, ka, lai kaut ko sasniegtu, ir smagi jāstrādā.

Nepadodies pēc pirmās neveiksmes. Viņi nepieņem, ka kāda neveiksme ir zīme, ka ir jāpadodas. Viņi izmanto šo neveiksmi, lai augtu un būtu vēl labāki. Viņi centīsies tik ilgi, kamēr sanāks.

Nebaidies no vientulības. Raksturā stipri cilvēki jūtas ērti arī vieni paši. Viņi nebaidās būt vienatnē, šo laiku viņi izmanto, lai koncentrētos uz saviem mērķiem. Protams, ir patīkami būt draugu lokā, tomēr arī bez viņiem stiprs cilvēks var stāties pretī dzīvei.

Neuzskati, ka pasaule tev ir kaut ko parādā. Ir cilvēki, kas teic: "Es esmu pelnījis..." Tomēr stipri cilvēki neuzskata, ka pasaule viņiem ir kaut ko parādā. Ja viņš kau ko vēlas, tad darīs visu, lai to sasniegtu.

Negaidi tūlītējus rezultātus. Nav būtiski, vai cilvēks strādā, lai iegūtu slaidu ķermeni, vai arī veido pats savu biznesu. Raksturā stiprs cilvēks negaidīs tūlītējus rezultātus – viņš apzinās, ka viss nāk ar laiku un vajag būt pacietīgam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!