mājas kafija gulta omulība
Foto: Shutterstock
Šķiet, ka ikviens kaut reizi mūžā ir pagaršojis melno enerģijas dzērienu jeb kafiju. Ir gan konkrēts laužu pulciņš, kas no kafijas dzeršanas izvairās – neskriešot jau paši slazdā, nespēdami rītu iesākt bez kafijas tases. Kāpēc gan kafiju patiesībā ir tik labi patērēt? "The Huffington Post" izšķetinājis dažus pētījumus.

Antioksidantu lādiņš

Atsaucoties uz kādu pētījumu, ja jārunā par antioksidantu devas uzņemšanu, nekas pat nestāvot klāt kafijai. Lai gan kā augļi, tā arī dārzeņi cilvēkam sniedz zināmu devu antioksidantu, tieši visvairāk tos cilvēks spējot "uzsūkt" tieši no kafijas. Kas ir antioksidanti un ko labu tie dod organismam, vari aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!