Lai varētu pilnvērtīgi funkcionēt un neciestu veselība, organismam ir nepieciešamas daudz un dažādas uzturvielas, no kurām vienas no svarīgākajām ir olbaltumvielas. To trūkuma sekas visbiežāk izjūt veģetārieši, vegāni, svaigēdāji un tie, kuri aizraujas ar dažādām diētām. Galvenie olbaltumvielu avoti uzturā ir gaļa, zivis, olas un piena produkti, vēstī "Zdorovie".
Tas gan, protams, nenozīmē, ka teju visiem veģetāriešiem, vegāniem un svaigēdājiem uzturā trūkst olbaltumvielu. Ja parūpējas, lai no ēdienkartes izslēgtās gaļas un citu olbaltumvielām bagātīgu dzīvnieku valsts produktu vietā būtu pietiekams daudzums augu valsts olbaltumvielu avotu, kā kvinoja, rieksti un sēklas, pupiņas un zirņi, protams, šīs svarīgās uzturvielas organisms saņem gana daudz.
Pieaugušajam dienā vajadzētu uzņemt 50 līdz 150 gramus olbaltumvielu. Jo cilvēks aktīvāks, jo vairāk, jo olbaltumvielas nepieciešamas muskuļu atjaunošanās un veidošanās procesiem.