<a rel="cc:attributionURL" href="https://unsplash.com/@itsdavo"> David Mao </a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">cc</a>
Šķīstošajai kafijai nav paveicies – stereotipi par to kā pārķimizētu un nedabisku produktu pastāv joprojām. Mēs pētīsim, kur bubulim "kājas aug". Pārtikas tehnologi vienā balsī apgalvo, ka mūsdienās modernās tehnoloģijas ļauj ražot šķīstošo, ātro jeb pulverveida kafiju (kā kurā zemē to dēvē), neizmantojot ne ķīmiskas, ne agresīvas, ne citādas mistiskas vielas.

Smidzina, karsē, kaltē un saldē

Šķīstošo kafiju, tāpat kā jebkuru kafijošanai paredzētu dzērienu, iegūst no kafijas pupiņām. Ražotāji biežāk izmanto 'Robusta' šķirnes pupiņas, vai arī gatavo maisījumu no 'Robusta' un 'Arabica' (tā ir augstvērtīgāka). Pēdējo gadu laikā 'Arabica' kļūst aizvien populārāka, it īpaši gardēžu segmentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!