Cik daudz cukura dienā drīkst uzņemt un kā noskaidrot, vai netiek uzņemts par daudz – tie ir jautājumi, uz ko vajadzētu spēt atbildēt ikvienam. Ja atbildi uz pirmo var noskaidrot pie speciālista vai neskaitāmos materiālos par veselīgu uzturu, tad uz otro atbildēt var būt krietni grūtāk, īpaši tāpēc, ka pārtikas produktu ražotāju interesēs nav, lai cilvēki zinātu, cik daudz cukura ir viņu piedāvātajos labumos.
"Authority Nutrition" publicējis uztura speciālistes Helēnas Vestas (Helen West) apkopotos ražotāju trikus cukura daudzuma slēpšanai dažādos produktos, pat tajos, kas marķēti kā veselīgi vai diētiski. Izrādās, ražotāji mēdz saukt cukuru dažādos vārdos un novērst patērētāju uzmanību ar mārketinga palīdzību, kā arī izmantot citas viltības.
Dietoloģe Lolita Neimane norāda, ka par spīti visiem trikiem cilvēks, kas rūpējas par savu veselību, var atrast ļoti vienkāršus veidus, kā sekot līdzi uzņemtajam cukuram, lai nepārsniegtu ieteicamo daudzumu, kas ir vidēji 25 grami dienā.