helovīni cepumi saldumi deserts saldais ēdiens
Foto: Shutterstock

Uztura speciālisti ļoti bieži aicina cilvēkus izvairīties no produktiem ar pievienotajiem cukuriem. Tie ir cukuri, kas pievienoti jogurtam, dažādiem dzērieniem, brokastu pārslām un citiem produktiem, ko ikdienā iegādājamies veikalā. "Verywell" ir apkopojis pašu būtiskāko informāciju par pievienotajiem cukuriem, piemēram, kādu ļaunumu tie nodara un kā tos atpazīt.

Kas vainas pievienotajiem cukuriem?

Cukurs ir labs enerģijas avots, un tajā ir daudz kaloriju, bet tam nav nekādas uzturvērtības. Tas nozīmē, ka nedaudz cukura var nenodarīt nekādu ļaunumu, bet pārmērīga tā lietošana var novest pie svara palielināšanās. Galvenā cukuroto ēdienu un dzērienu problēma ir nevis to eksistence, bet gan to pārmērīga lietošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!