Granātābols
Foto: PantherMedia/Scanpix

Granātābolu sezona ir tieši ziemā. Tas nozīmē, ka pašlaik tie ir pieejami lielā daudzumā un par labām cenām. Izrādās, šie augļi ir ne vien krāšņi un garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Tajos ir ļoti daudz organismam nepieciešamu minerālvielu un vitamīnu, kas uztura speciālistiem šo augli liek celt goda vietā. Turklāt, izmantojot pareizo tehniku, granātābolu nomizošana nesagādās grūtības.

Iespaidīgs devums veselībai

Granātābolus cilvēki lieto gan svaigā veidā, gan dzerot to sulu, gan pievienojot dažādiem ēdieniem, piemēram, sulām. Visos gadījumos cilvēks uzņem ļoti daudz vajadzīgu minerālvielu un vitamīnu. "Authority Nutrition" raksta, ka granātābolos ir tādas ķermenim vajadzīgās vielas, kā šķiedrvielas, proteīns, C vitamīns, K vitamīns, kālijs un folijskābe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!