Cilvēkiem, kuri grumbu izlīdzināšanai izvēlas botulīna toksīna injekcijas, pēc laiciņa var rasties jaunas grumbas, ziņo BBC. Vadošs skaistumkopšanas nozares eksperts atklājis, ka cilvēki neapzināti tiecas atkārot sejas izteiksmi tajā sejas daļā, kurā injekciju rezultātā muskuļi tikuši paralizēti.
Šī parādība reizēm var izraisīt kompensāciju blakus esošajos muskuļos, tāpēc rodas jaunas grumbas.

Ņujorkas Veila Kornela medicīnas koledžas zinātnieks Deivids Bekers uzsver, ka pacientiem un ārstiem vajadzētu apzināties šīs iespējamās sekas pirms kosmētisko "botoksa" injekciju izvēlēšanās.

Viņaprāt, visriskantākās šajā ziņā ir injekcijas starp uzacīm, kas ir arī viena no pieprasītākajām zonām šādai procedūrai.

"Šajā gadījumā pēc botoksa kursa iziešanas deguna augšējās daļas, uzacu vidusdaļas un plakstu muskuļi var censties atkārtot bijušo savilkto izteiksmi. Šādas kustības atkārtošana izraisa jaunu grumbu rašanos," uzskata doktors Bekers.

Viņš gan atzina, ka botulīna toksīna injekcijas parasti ir drošs un efektīvs līdzeklis grumbu izlīdzināšanai, un piebilda, ka arī jaunās grumbas parasti ir mazāk izteiktas nekā iepriekš. Tomēr tādā gadījumā pacientam un ārstam vajadzētu kopīgi izlemt, vai procedūras turpināt.

Botokss ir preparāts, ko atvasina no botulīna toksīna A un injicē zem ādas, uz laiku paralizējot muskuļus.

Injekcijas iedarbojas aptuveni trīs līdz septiņu dienu laikā pēc procedūras un efekts ilgst trīs līdz četrus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!