Veselīgi, ja ar ēšanu nepārspīlē
"Authority Nutrition" raksta, ka spinātos ir ļoti daudz šķiedrvielu, kas uzlabo gremošanu, kā arī daudz dažādu veselībai nepieciešamu minerālvielu un vitamīnu. Šie zaļie augi ir ļoti bagāti ar dzelzi, kalciju, mangānu un magniju. Tāpat tajos ir ļoti daudz A, K un vairāku veidu B vitamīnu. Jāpiebilst, ka svaigos un pagatavotos spinātos dažādu vitamīnu un minerālvielu daudzums nedaudz atšķiras. Piemēram, ja vēlaties uzņemt pēc iespējas vairāk dzelzs, ēdiet spinātus, kas ir karsēti gatavošanas laikā, bet svaigos spinātos būs ievērojami vairāk C vitamīna.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit