Pusdienu pārtraukums: izplatītākās kļūdas un ieteikumi, lai maltīte sniegtu enerģiju
Foto: Shutterstock
Pilnvērtīgs uzturs un veselīgas pusdienas mūsdienās var būt īsts izaicinājums. Ēšana darba vietā, nepareizi izvēlēti produkti un pārāk lielas porcijas ir tikai daļa no kļūdām, ko ikviens no mums ikdienā pieļauj pusdienu pārtraukumā. Šie ieradumi pasliktina gan produktivitāti darbā, gan labsajūtu. Ko darīt, lai pusdienas sniegtu ne vien sāta sajūtu, bet arī enerģiju un prieku? Skaidro "Lido" uztura speciāliste Alise Kindzule.

Regulāras, pilnvērtīgas pusdienas ir vitāli svarīgs veselīga dzīvesveida princips, kas uzlabo pašsajūtu, palielina enerģijas līmeni atlikušajai dienai, kā arī veicina darba produktivitāti. Savukārt nepilnvērtīgas pusdienu ēdienreizes veicina nogurumu, atmiņas traucējumus un samazina spēju koncentrēties pēcpusdienā. Turklāt tā rezultātā enerģijas rezerves bieži tiek atjaunotas ar neveselīgām uzkodām, kā arī pārāk lielu ēšanu vēlās vakara stundās.

Vietai un laikam ir nozīme

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!