Foto: Shutterstock
Ikviena cilvēka dabā ir vēlme sevi kādreiz palutināt ar kādu kārumu starp ēdienreizēm. Visbiežāk tas gan ir kas neveselīgs, ko ātrumā var paķert veikalā. Kāpēc gan to neaizstāt ar kaut ko pateicīgāku sev pašai? Uztura speciāliste Guna Havensone pastāsta par veselīgajiem našķiem, kādus gardumus izvēlēties attiecīgai sezonai un ar ko našķoties konditorejas izstrādājumu mīļiem.

Jebkam ir savi plusi un mīnusi, arī veselīgajiem našķiem. Uztura speciāliste Guna Havensone stāsta, ka augļu un dārzeņu pluss ir tas, ka tie satur maz kalorijas, tajos ir daudz šķiedrvielas, vitamīni, minerālvielas un fito aktīvās vielas, bet mīnuss – tie ātri sagremojas, nesniedz sāta sajūtu un augļi satur vienkāršos cukurus.

"Uzkodām arī jābūt funkcionālām, vērtīgām, tāpēc parasti es iesaku kombinēt produktus: salds našķis – auglis, šokolāde, zefīrs, bezē cepumiņi smadzenēm, muskuļiem, bet, lai arī būtu darbs gremošanas traktam, – rieksti, šķēle svaigā siera (tējas, mocarella), bezpiedevu jogurts," iesaka Guna Havensone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!