uzkodas čipsi rieksti našķi
Foto: Shutterstock
Runājot par veselīgu uzturu, speciālisti bieži aicina cilvēkus ievērot mērenību un samazināt cukura un sāls patēriņu. Lai arī, gadījumā, ja patērēti ļoti lielos daudzumos, kaitīgi ir abi, izrādās, ka sāls veselībai nodara mazāku ļaunumu, turklāt nelielos daudzumos tas ir pat nepieciešams. Tomēr, ko īsti nozīmē "liels daudzums", cik daudz sāls un cukura dienā jāuzņem un cik daudz tad būs par daudz?

Cukurs kaitīgāks nekā sāls

"Women's Health" skaidro, ka būtībā ne sāls, ne cukurs paši par sevi nav kaitīgi, ja tos lieto ar mēru, tomēr cukuram ir lielāka negatīvā ietekme uz cilvēka veselību nekā sālim. Turklāt sāls ir ļoti vajadzīgs, lai cilvēka organisms varētu pareizi funkcionēt, kamēr cukurs nav tik nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!