Lieldienas olas krāsot
Foto: Shutterstock

Šajā nedēļas nogalē, kad Latvijā un citviet pasaulē atzīmē Lieldienas, gandrīz katrā mājā uz galda tiks celtas vārītas olas. Par to, kāpēc šo produktu ēst ir veselīgi un kam pievērst uzmanību, lai nenodarītu sev pāri, stāsta veselības centra "Vivendi" uztura speciāliste Jeļena Pavlova.

Olas – vērtīgs vitamīnu un uzturvielu avots

Divās vistu olās ir aptuveni 140 kilokaloriju, 12 grami pilnvērtīgu olbaltumvielu (satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kuras organisms pats nespēj saražot) un deviņi grami tauku, kuru lielāko daļu veido nepiesātinātās taukskābes, kas vajadzīgas imunitātei un hormonālai sistēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!