Šajā nedēļas nogalē, kad Latvijā un citviet pasaulē atzīmē Lieldienas, gandrīz katrā mājā uz galda tiks celtas vārītas olas. Par to, kāpēc šo produktu ēst ir veselīgi un kam pievērst uzmanību, lai nenodarītu sev pāri, stāsta veselības centra "Vivendi" uztura speciāliste Jeļena Pavlova.
Olas – vērtīgs vitamīnu un uzturvielu avots
Divās vistu olās ir aptuveni 140 kilokaloriju, 12 grami pilnvērtīgu olbaltumvielu (satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kuras organisms pats nespēj saražot) un deviņi grami tauku, kuru lielāko daļu veido nepiesātinātās taukskābes, kas vajadzīgas imunitātei un hormonālai sistēmai.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit