rabarberi
Foto: Shutterstock
Vasaras sākumā viens no populārākajiem dārza labumiem, ko izmanto dažādos ēdienos, ir rabarbers. Tas ir skābs augs ar lielām lapām, ko parasti izmanto dažādos ēdienos, jo bez piedevām un nepagatavots tas garšo vien retajam. Rabarberi satur daudz organismam nepieciešamu vielu un vasaras sākumā ir lielisks vitamīnu avots, tomēr ar tā lietošanu jābūt uzmanīgam, jo lielos daudzumos tos ēst nav ieteicams, kā arī daļai cilvēku no tiem vajadzētu atturēties vispār.

K vitamīna uzņemšanai un holesterīna līmeņa regulēšanai

Rabarbers ir lielisks pārtikas produkts tievētājiem, jo, kā skaidro "Authority Nutrition", šajā augā ir ļoti maz kaloriju, bet tas ir bagāts ar šķiedrvielām. Rabarberā ir apmēram tikpat daudz šķiedrvielu kā ābolos, apelsīnos un selerijās – divi grami uz katriem 100 gramiem auga. 100 gramos rabarberu ir tikai 116 kalorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!