Zemenes dēvē par ogu un pat visa dārza karalienēm, lai arī augu pazinēji mēdz strīdēties, ka zemeni par ogu saukt ir nepareizi. Neatkarīgi no tā, kādā vārdā šo gardumu sauc, jūnija pirmajā pusē tās lielos daudzumos ēd teju katrs. Sārtās ogas var notiesāt svaigas, kopā ar pienu, biezputru vai izmantot neskaitāmu dažādu kūku un saldo ēdienu pagatavošanai. Turklāt šī oga ir ne vien garšīga, bet arī ļoti veselīga.
Piedāvājam iepazīties ar būtiskāko informāciju par zemeņu lietošanu uzturā, piemēram, kādas organismam nepieciešamas vielas tā satur, kā ietekmē veselību, kā saprast, ka ir apēsts par daudz zemeņu un kam no to lietošanas vajadzētu izvairīties vispār. Tāpat tu vari iepazīties ar vairākām kārdinošu ēdienu receptēm, kuru pagatavošanā nepieciešams izmantot šo daudzpusīgo gardumu.