caprese salāti tomāti mocarella ēdiens
Foto: Shutterstock
Kādiem produktiem pievērst lielāku uzmanību, ja ir nolemts atteikties no gaļas, zivīm un arī jūras veltēm? To žurnālam "Lilit" skaidroja veģetārā uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase.

Lase skaidro, ka lielākais uzsvars jāliekot uz dārzeņiem – tiem jāsastāda apmēram puse no maltītes satura, neatkarīgi no tā, vai tiek gatavota zupa, salāti vai sautējums.

Savukārt graudaugi, makaroni, auzu pārslas, maize un citi šāda veida labumi – ceturtdaļa no maltītes apjoma. Visbeidzot pārējo ēdienreizes daļu veido olas, piena produkti, pākšaugi, rieksti, sēklas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!