karotes šokolāde saldumi
Foto: Shutterstock
Saldumi un našķi ir daudzu cilvēku ikdiena. Tāpat netrūkst arī to, kas savu dzīvi saldina, pievienojot pāris karotes cukura savai tējai vai kafijai. Tomēr tā lietošana veselībai par labu nebūt nenāk. Piedāvājam iepazīties ar "Rimi" uztura speciālistes Ingas Pūces komentāru par to, kāpēc nepieciešams samazināt patērētā cukura daudzumu.

Liekā svara samazinājums. Viens no iemesliem ir vienkāršo cukuru klātbūtne ikdienas uzturā – kas neiet labumā, bet gan resnumā. Šie produkti ir ar ļoti zemu bioloģisko uzturvērtību. Un, kā zināms, tieši fruktoze, kas dod saldo garšu, palielina taukaudu apjomu, īpaši, ja tā tiek uzņemta vēlu vakarā.

Līdzsvarots garastāvoklis un enerģija. Vieglie cukuri ļoti ātri tiek sagremoti, izsaucot "vētrainu" insulīna reakciju, kas sniedz ātru baudījumu. Likumsakarīgs ir tikpat ātrs insulīna kritums, kas izraisa stresu un pastiprinātu vēlmi ēst atkal. Tā mēs uzņemam daudz "tukšas" enerģijas un nonākam slikta garastāvokļa varā, kas izpaužas kā niķošanās, pēkšņs vājums, spēcīgs izsalkums vai vitālās enerģijas iztrūkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!