ogas mellenes
Foto: Shutterstock

Mellenes var uzskatīt teju par brīnumogām. Tās ir ne vien gardas un izmantojamas ļoti dažādu ēdienu pagatavošanā, bet arī patiešām ļoti veselīgas. Tās palīdz uzlabot ādas izskatu, veicina smadzeņu darbību un pat palīdz samazināt risku saslimt ar vairākām ļoti smagām slimībām.

Tumšās un gardās ogas mēdz dēvēt arī par superēdienu, jo tās satur salīdzinoši nedaudz kaloriju, bet ir bagātas ar dažādiem vitamīniem, uzturvielām, antioksidantiem un citām tavam organismam ļoti vajadzīgām vielām. Laikā, kad mellenes ir nogatavojušās gan mežos, gan dārzos, būtu grēks neizmantot šo dabīgo veselības stiprinātāju. Turklāt tev nav jāēd vienas pašas mellenes, lai arī svaigas tās garšo patiesām lieliski, jo ir ļoti daudz veidu, kā tās izmantot ēdienu pagatavošanā.

Vērtīgās mellenes ēšanai un skaistumam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!