Foto: Shutterstock
Svētku ēdienu, piemēram, kūku, kēksiņu, konfekšu un citu našķu, lietošana ikdienā ir norma ļoti daudziem cilvēkiem, Tas nozīmē, ka ļoti daudzi no mums ikdienā pastiprināti uzņem vieglos cukurus, kas nozīmē daudz kaloriju, bet praktiski nekādu citu organisma funkciju nodrošināšanai nepieciešamu vielu. Tam var sekot liekā svara un daudzas citas veselības problēmas.

"Rimi" uztura speciāliste Inga Pūce piedāvā 10 ieteikumus, kā samazināt vieglo cukuru patēriņu ikdienā.

Slaids augums ir līdzsvarotas ēdienkartes nopelns, tāpēc centies ikdienā līdz minimumam samazināt saldumu lietošanu, aizvietojot tos ar saliktiem cukuriem – cieti saturošiem produktiem, piemēram, putrām, maizi, makaroniem, vai arī kāri pēc saldā remdē ar svaigiem vai žāvētiem augļiem, riekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!