arbūzs šķēles
Foto: Shutterstock
Arbūzs ir viens no lielākajiem gardumiem, kas jūlija beigās un augustā nopērkams lielveikalos un tirgū. Šī oga ir ne vien liela savos izmēros, bet arī ļoti populāra. Ja arbūzs ir arī viens no taviem lielākajiem kārumiem, tad zini, ka mielošanās ar to nāks par labu tavai veselībai, bet, ja neesi to īpaši iecienījusi, ir vērts izmēģināt to pievienot kādam ēdienam.

Milzu ogai piemīt virkne labu īpašību, piemēram, arbūzs noder sirds veselības uzlabošanai, palīdz mazināt risku saslimt ar vēzi, ir lielisks sabiedrotais sportā un stiprina imunitāti. Turklāt veselīgs ir ne tikai sārtais mīkstums, bet arī tā sēkliņas un citas daļas. Tikai atceries, ka arbūzs nedrīkst kļūt par tava uztura pamatu. Tā tava veselība vairāk zaudēs nekā iegūs.

Pret vēzi, sirdsslimībām un citām kaitēm – kāpēc uzturā lietot arbūzus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!