Pareizs un veselīgs uzturs var samazināt risku saslimt ar vēzi pat par 30 procentiem. Dietoloģe Laila Meija uzsver, ka tas, ko cilvēks ēd, ir ļoti svarīgi, un tas ietekmē ne vien risku saslimt ar vēzi, bet arī atlabšanas procesu. Ir ļoti svarīgi sekot, lai cilvēks būtu labā fiziskā stāvoklī, un viņa uzturs nebūtu nepilnvērtīgs.
Lai arī pastāv ieteikumi, produkti un produktu grupas, kas var palīdzēt samazināt risku saslimt ar vēzi, Meija iesaka konsultēties ar speciālistu un nepaļauties uz brīnumainiem solījumiem. "Ļoti bieži slimnieki ar onkoloģiskajām slimībām ir izmisuši un meklē brīnumu, pievēršoties daudzām, es teiktu, dīvainām un zinātniski nepamatotām diētām. Rezultātā cilvēks sev kaitē, jo vēl vairāk veicina organisma bojāeju. Kad uzturs ir pārāk nabadzīgs, netiek saņemtas uzturvielas un olbaltumvielas, organisms sāk izmantot pats sevi."