ķirbji kaste
Foto: Shutterstock
Milzu oga ķirbis ir īsts rudens dārgums, ko iespējams izmantot ļoti daudzu un dažādu ēdienu pagatavošanā. Turklāt šī oga ir ne vien lieliski izmantojama virtuvē, bet ir arī ļoti noderīga veselības uzlabošanai, jo tā ir bagāta dažādām minerālvielām un vitamīniem, kas ir ļoti būtiski, lai saglabātu organismu veselu un nodrošinātu tā funkcijas.

Latvijā un pasaulē ir ļoti daudz dažādu ķirbju šķirņu – tie atšķiras gan krāsas, gan formas, gan izmēra, gan garšas ziņā. Tomēr visi ķirbji, kas ir ēdami, ir arī veselīgi un vērtīgi, turklāt to audzēšana un kopšana, izvēloties mūsu platuma grādiem atbilstošu ķirbju šķirni, ir salīdzinoši vienkārša. Vairāk par to, kuri ķirbji ir piemērotākie audzēšanai Latvijā, lasi šeit.

Vērtīgais, bet diētiskais ķirbis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!