Foto: iStock
Ingvers ir viens no retajiem superproduktiem, ko arī speciālisti nebaidās tā saukt. To bieži izmanto saaukstēšanās ārstēšanai un profilaksei, bet tam piemīt arī virkne citu vērtīgu īpašību. Gaišā sakne noder cīņā ar sliktu dūšu, mazina iekaisumu un muskuļu sāpes. Drēgnais un nepatīkamais rudens, kad šķiet, ka saaukstēšanās ir nenovēršama – ir īstais laiks, lai šo vērtīgo veselības sakni iekļautu savā uzturā.

Ingveru ir iespējams izmantot gan kā garšvielu dažādiem ēdieniem, gan pamatu veselīgiem un sildošiem dzērieniem, ar ko sevi palutināt garajos vakaros. Ingveru mēdz arī marinēt, lai ēstu kopā ar suši vai citiem ēdieniem. Iespēju patiešām ir daudz, tikai der paturēt prātā, ka asās garšvielas lietošana uzturā pārmērīgos daudzumos var nenākt par labu, un, ja to ēd, nevajadzētu dienas laikā uzņemt vairāk par pāris gramiem ingvera.

Pret saaukstēšanos, vēdergraizēm sliktu dūšu un citām kaitēm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!