Ziemassvētku kārums – štovēti kāposti: kā tie ietekmē veselību un kā vēl pagatavot kāpostus
Foto: Shutterstock
Štovēti kāposti ir viens no ēdieniem, ko Ziemassvētkos ceļ galdā ļoti daudzos mājokļos. Tie ne vien piepilda mājas ar patīkamu smaržu un lutina garšas kārpiņas, bet arī ir ļoti vērtīgs un veselībai derīgs ēdiens, ja vien to gatavošanas laikā netiek izmantots par daudz taukvielu un pievēršam uzmanību, lai arī produkti, ko ēdam reizē ar kāpostiem, nekaitē veselībai.

Jāpiebilst, ka šis krustziežu dzimtas augs ir vērtīgs arī tad, ja to ēd svaigu vai pagatavo citādāk – svaigos kāpostos būs vairāk vitamīnu nekā štovētos.

Ja svētku galdā plāno celt galdā štovētus kāpostus, atceries, ka nepastāv viena pareizā recepte to pagatavošanai. Tos var sutināt tikai pāris stundas vai pat vairākas dienas. Tāpat tas, kāda gaļa jāpievieno, atšķiras dažādās receptēs, un tos ir iespējams sautēt arī bez gaļas. Tomēr ir vairāki knifiņi, kas var palīdzēt kāpostus padarīt gardākus un iegūt perfekti brūni zeltainu nokrāsu. Par to, ko atcerēties, štovējot kāpostus, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!