panna cepta pannā sviests
Foto: Shutterstock
Kas šogad ir modē? Smūtiji, bezglutēna produkti, svaigēšana, "fat free" (beztauku) produkti? Nevienam nav noslēpums, ka veselīgs dzīvesveids šobrīd ir trends ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā, turklāt šāda tendence būtiski ietekmē produktu piedāvājumu veikalu plauktos, kā arī sporta pakalpojumu klāstu un iespējas. Turpinājumā uztura speciāliste Eva Kataja un gastroenteroloģe Irita Roderte skaidro, kā rodas mīti un atgādina par būtisko saistībā ar taukvielām.

Veselīga dzīvesveida entuziasti un šīs nozares speciālisti ar savu nostāju – rūpēties par sevi – labprāt dalās gan mediju telpā, gan sociālajos tīklos. Viennozīmīgi Latvijas iedzīvotāju izpratne šajā jomā aug. Tomēr, vērojot diskusijas, kuras norit dažādos iepriekš minētajos kanālos, var saskarties ar daudziem mītiem, kurus patērētāji izplata, neskatoties uz aktuālajām tendencēm un ekspertu rekomendācijām.

Uzturzinātnes spožums un posts ir tajā, ka par vienu produktu iespējams pateikt diametrāli pretējas lietas. Augu tauki – labi un slikti. Šokolāde – laba un slikta. Un katru gadu mēs uzzinām arvien jaunu informāciju, gūstam arvien jaunas atziņas. Taču par sava dzīvesveida izvēli esam atbildīgi mēs paši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!