Olbaltumvielas ir pamatelements muskuļu, kaulu, skrimšļu, ādas un asins veidošanās procesos. Tās piedalās enzīmu, hormonu un antivielu veidošanā, bet tie būtiski ietekmē vispārējo veselības stāvokli. Piemēram, enzīmi ir nepieciešami gremošanai un vielmaiņai, bet antivielas aizsargā organismu no saslimšanām, skaidro uztura speciāliste Līga Balode.
Olbaltumvielas ir iespējams uzņemt ar uzturu, tomēr mūsdienās ļoti populāri ir produkti ar paaugstinātu olbaltumvielu daudzumu. "Healthline" skaidro, ka atkarībā no mērķa, kāpēc tiek uzņemtas papildu olbaltumvielas, mainās piemērotākais laiks, kad tās uzņemt.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit