Laikā, kad sākusies gripas epidēmija un cilvēki bieži cieš no saaukstēšanās, daudzi pievērš pastiprinātu uzmanību savas veselības un imunitātes uzlabošanai. Tautā ļoti populārs līdzeklis slimību atvairīšanai un uzveikšanai ir ingvers. To, kā šo augu izmantot veselības stiprināšanai un vai to iespējams pārdozēt, stāsta Rīgas Stradiņa universitātes docētāja un uztura speciāliste Eva Kataja.

Viens no biežāk izmantotajiem augu valsts produktiem vīrusu laikā ir ingvers. "Pārtikā un ārstniecībā mēs parasti lietojam ingvera sakni, kas savulaik bija zināma Vidusāzijā, bet tagad tiek audzēta visā pasaulē. Zinātnieki ir izpētījuši, ka ingvera sastāvā ir vismaz 115 bioloģiski aktīvu savienojumu, no kuriem visvairāk ir pētīti ingveroli un šogaoli. Ingveram piemīt vairākas labvēlīgas īpašības: pretiekaisuma, antioksidatīvā, sāpes mazinošā u. c.," stāsta uztura speciāliste.

Kā ingveru izmantot ikdienā, lai stiprinātu veselību? "Viens no vienkāršākajiem veidiem ir mizotu vai nenomizotu ingvera sakni sagriezt plānās šķēlītēs, likt krūzē un apliet ar verdošu ūdeni. Kad uzlējums ir padzisis, dzērienam piespiež citrona vai apelsīna sulu un vajadzības gadījumā pieliek kādu karoti medus. Šādu dzērienu var baudīt vairākas reizes dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!