Viens no biežāk izmantotajiem augu valsts produktiem vīrusu laikā ir ingvers. "Pārtikā un ārstniecībā mēs parasti lietojam ingvera sakni, kas savulaik bija zināma Vidusāzijā, bet tagad tiek audzēta visā pasaulē. Zinātnieki ir izpētījuši, ka ingvera sastāvā ir vismaz 115 bioloģiski aktīvu savienojumu, no kuriem visvairāk ir pētīti ingveroli un šogaoli. Ingveram piemīt vairākas labvēlīgas īpašības: pretiekaisuma, antioksidatīvā, sāpes mazinošā u. c.," stāsta uztura speciāliste.
Kā ingveru izmantot ikdienā, lai stiprinātu veselību? "Viens no vienkāršākajiem veidiem ir mizotu vai nenomizotu ingvera sakni sagriezt plānās šķēlītēs, likt krūzē un apliet ar verdošu ūdeni. Kad uzlējums ir padzisis, dzērienam piespiež citrona vai apelsīna sulu un vajadzības gadījumā pieliek kādu karoti medus. Šādu dzērienu var baudīt vairākas reizes dienā.