gratisography
Foto: gratisography
Ogļhidrāti ir ļoti daudzu tievētāju bieds, jo valda uzskats – tie kavē atbrīvošanos no liekā svara un veicina tauku uzkrāšanos. Tomēr tā nebūt nav – ogļhidrāti ir lielisks enerģijas avots, kas organismam neko ļaunu nenodara. Tiesa, ogļhidrāti ir dažādi un ļoti bieži tiek runāts par "labajiem" un "sliktajiem" ogļhidrātiem. Iedvesmojoties no "Women's Health", piedāvājam ieskatu to atšķirībās un tajā, kur atrodami dažāda veida ogļhidrāti.

Ko un kāpēc mēdz dēvēt par "sliktajiem" ogļhidrātiem

Sacīt – kaut kas ir labs, bet kaut kas slikts pilnīgi visās situācijās – nevar. Tas attiecas arī uz ogļhidrātiem, tomēr lielākajā daļā gadījumu cilvēkiem iesaka būt uzmanīgiem ar vienkāršajiem ogļhidrātiem, piemēram, pievienoto cukuru, pārstrādātiem ogļhidrātiem un rafinētajiem graudiem. Tie atrodami dažādos našķos, balto miltu izstrādājumos, saldinātajos dzērienos un makaronos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!