Kā skaidro "Women's Health," jogurtā ir ļoti daudz kalcija – 220 gramos jogurta ar zemu tauku saturu ir apmēram 40 procenti no dienā nepieciešamā kalcija daudzuma. Tāpat tajā ir atrodamas olbaltumvielas, cukurs un kālijs. Ja jogurtam nav piedevu, tajā esošais cukurs nav kaitīgs, uzmanīgāk ir jāizvērtē jogurti ar piedevām. Tāpat jogurtā ir baktērijas, kas uzlabo imūnsistēmas un gremošanas sistēmas darbību. Tas var palīdzēt samazināt depresijas risku.
Ja cilvēkam nav liekā svara, tad jogurts var palīdzēt izvairīties no pieņemšanās svarā. Pētnieki tic, ka tas ir saistīts ar zarnās esošajām baktērijām. Tāpat probiotiķi (un jogurts tāds ir) var palīdzēt uzlabot smadzeņu darbību un samazināt sirdsslimību risku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit