"Agrāk kardiologi un citi ārsti bļāva – olas neēdiet, tajās ir daudz holesterīna! Apgalvoja, ka olu ēšana veicina asinsvadu sklerozes veidošanos. Tagad zinātnieki izpētījuši, ka tās ir pilnīgas muļķības. Olas aterosklerozi neizraisa. Izrādās, olas dzeltenumā ir lecitīns un vēl daudzas citas vielas, kas stiprina asinsvadus. Tās ar uzviju nosedz to, ka olās ir drusku holesterīna," ir sacījis pazīstamais gastroenterologs Anatolijs Danilāns.
Viņš ir pārliecināts, ka olas noteikti nevajadzētu pieskaitīt pie kaitīgajiem produktiem. Tieši pretēji – tās ir vērtīgs, veselīgs, asinsvadus stiprinošs produkts. Viņš norāda, ka, ievērojot mēra sajūta, olas droši var ēst katru dienu. Tās neatstāj būtisku ietekmi uz holesterīna līmeni asinīs, nekaitē kuņģim un zarna traktam, kā daudzi mēdz uzskatīt.