sparģeļi
Foto: Shutterstock
Pavasaris ir laiks, kad cilvēkus aicina lutināt sevi ar zaļumiem un vitamīniem, kas atrodami dabā. Ne visiem ir iespēja šajā laikā tikt pie svaigām bērzu sulām, nātrēm vai gārsas, un pēc vitamīnu lādiņa ir jālūko veikalu plauktos. Pavasaris ir īstais laiks, lai uzturā iekļautu sparģeļus, jo tieši pašlaik ir to sezona.

Eksotiskais un neizzinātais dārzenis ir ne vien viegli pagatavojams, bet arī ļoti vērtīgs. Tas ir bagāts dažādām minerālvielām, vitamīniem un citām vērtīgām vielām. Sparģeļi var palīdzēt uzlabot gremošanas sistēmas darbību, ir ieteicami grūtniecēm, lai mazuļa gaidīšanas periodā uzņemtu visu nepieciešamo, kā arī sirds un asinsvadu veselības uzlabošanai. Tāpat sparģeļos ir vielas, kas var palīdzēt atvieglot paģiras un uzlabot seksuālo dzīvi.

Sparģeļi, lai arī salīdzinoši maz lietoti, ir viegli pagatavojami, turklāt tos iespējams pagatavot ļoti dažādos veidos. Jāņem gan vērā, lai sparģeļi labi garšotu, ir jāprot tos ne tikai gardi pagatavot, bet arī pareizi izvēlēties. Šajā rakstā vari uzzināt, kā atrast svaigākos un labākos sparģeļus pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!