Ļoti daudzi cilvēki ikdienā, paši to neapzinoties, uzņem ievērojami vairāk cukura nekā plānojuši un nekā viņiem ir nepieciešams. Tomēr sacīt, ka pilnīga atteikšanās no cukura ir lieliska ideja arī nevar, turklāt tas nemaz nav iespējams, jo cukurs atrodams arī augļos, graudaugos un citos produktos.
Par to, kāda ir cukura nozīme organismā, kā un cik daudz to uzņemt, stāsta diētas ārsts Andis Brēmanis.
"Ikdienas uztura uzdevums ir apgādāt mūsu organismu ar tā funkcionēšanai nepieciešamo enerģiju, piegādāt audiem būvmateriālu, nodrošināt nepieciešamās minerālvielas, vitamīnus un daudzas citas vielas, kam ir gan regulējoša, gan aizsargājoša nozīme. Protams, ēšanas process ir arī baudījums, ko sniedz ēdiena izskats, smarža un garša.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit