virtuļi pūdercukurs
Foto: Shutterstock

Ļoti daudzi cilvēki ikdienā, paši to neapzinoties, uzņem ievērojami vairāk cukura nekā plānojuši un nekā viņiem ir nepieciešams. Tomēr sacīt, ka pilnīga atteikšanās no cukura ir lieliska ideja arī nevar, turklāt tas nemaz nav iespējams, jo cukurs atrodams arī augļos, graudaugos un citos produktos.

Par to, kāda ir cukura nozīme organismā, kā un cik daudz to uzņemt, stāsta diētas ārsts Andis Brēmanis.

"Ikdienas uztura uzdevums ir apgādāt mūsu organismu ar tā funkcionēšanai nepieciešamo enerģiju, piegādāt audiem būvmateriālu, nodrošināt nepieciešamās minerālvielas, vitamīnus un daudzas citas vielas, kam ir gan regulējoša, gan aizsargājoša nozīme. Protams, ēšanas process ir arī baudījums, ko sniedz ēdiena izskats, smarža un garša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!