Siers un alus ir divi produkti, bez kuriem daudzi nevar iedomāties svinību galdu Līgo vakarā. Šie produkti tiek gan pirkti veikalā, gan gatavoti pašu spēkiem, notiesāti un pat apdziedāti. Tas gan nenozīmē, ka tos var lietot bez mēra – netrūkst taču arī dziesmu, kas apraksta alkohola lietošanas negatīvo ietekmi uz veselību. To, cik daudz alus izdzert un siera apēst, nekaitējot veselībai, skaidro speciālistes.
Ņemot vērā, ka alus satur alkoholu, siera likšana uz galda noteikti būs veselībai draudzīgāka nekā miestiņa baudīšana. Dzintarkrāsas dzēriens ir vispopulārākais alkohols Latvijā, liecina Pasaules Veselības organizācijas 2014. gadā publicētā atskaite. No kopējā patērētā alkohola daudzuma (rēķinot absolūto alkohola daudzumu) 47 procenti ir alus, bet stiprie alkoholiskie dzērieni – 37 procenti. Speciālistes aicina nepārspīlēt ar alus lietošanu svētku laikā.