augļi, dārzeņi
Foto: Shutterstock
Tu esi tieši tik jauns, cik jūties, taču cilvēka organisms iekārtots tā, ka pēc 50 gadu vecuma tas sāk funkcionēt citādāk - vairs ne tik efektīvi kā jaunībā pārstrādā neveselīgo pārtiku, kā arī strauji uzņemt nepieciešamos vitamīnus. Kurus produktus būtu ieteicams lietot uzturā, rūpējoties par savu imunitāti, ķermeni, kā arī prāta spējām, atklāj "Apotheka" farmaceite Terēze Jankovska.

Spēcinošie augļi

Cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma bieži rodas asinsspiediena un holesterīna problēmas, līdz ar to nav ieteicams lietot uzturā produktus, kuriem ir augsts cukura līmenis, piemēram, augļus. Tomēr ir pierādīts, ka ābolu, bumbieru un avokado lietošana uzturā var būtiski samazināt dažādas kaites. Zināms, ka patiesībā āboli palīdz regulēt cukura līmeni asinīs, turklāt tie satur C vitamīnu, kalciju un ir šķiedrvielu un labvēlīgo antioksidantu avots. Bumbieri ir bagātināti ar vitamīnu C, savukārt mīkstais un krēmīgais auglis avokado izpelnījies popularitāti savas garšas, minerālvielu un vitamīnu K, C, B un E daudzuma dēļ. Avokado satur arī kāliju un varu, tāpēc tā lietošana var mazināt grumbiņu rašanos un palīdzēt uzlabot ādas elastību, kas ir divtik aktuāla cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma. Aprikozes svaigā vai žāvētā veidā var lietot kā uzkodu, jo tām piemīt maiga garša. Tās satur dzelzi, kas uzlabo ādas veselību un gremošanas sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!