Garšvielu burvība slēpjas ne vien tajā, ka to piesātinātā garša nomāc vēlmi pēc tādiem kaitīgajiem garšas pastiprinātājiem kā sāls, cukurs un papildu taukvielas, bet arī to spēja uzlabot veselību. Garšaugi ražo bioloģiski aktīvas vielas, kas palīdz samazināt, piemēram, sirds un asinsvadu slimību risku. Vērtīgi garšaugi ir gan Latvijā pieejamie, gan arī ārzemēs augušie, kurus klimata dēļ Latvijā izaudzēt ir grūti vai pat neiespējami.
Gadījumā, ja ar garšvielu pievienošanu ēdienam esi "uz jūs", to ieteicams sākt darīt pamazām, jo garšaugi arī mazās devās uzlabo veselību. Noteikti ir vērts ieguldīt laiku un piemeklēt garšaugus un to salikumus, kas visvairāk apmierina tavas garšas kārpiņas. Lūk, pieci garšaugi, ko iesaka farmaceite:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit