Protams, rudenī salasītās dzērvenes ir jāprot saglabāt līdz pavasarim, lai arī ziemā tās varētu izlabot organisma spēcināšanai. Dietoloģe Guna Rijkure ir skaidrojusi, ka labākais veids ilgākai dzērveņu uzglabāšanai ir saldēšana. Tāpat tās var apliet ar novārītu, aukstu ūdeni. Ogas var nedaudz apviļāt pūdercukurā vai sajaukt ar medu, ja ogas šķiet neieēdami skābas.
Atgādinām, ka, lai arī dzērvenēm piemīt ļoti daudz labu īpašību, nevajadzētu pārtikt tikai no šīm vērtīgajām ogām. Tāpat ir cilvēki, kuriem ar sārto dzērveņu lietošanu uzturā aizrauties noteikti nevajadzētu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit