burkāni
Foto: AFP/Scanpix
Rudens ir ne tikai ražas, bet arī dažādu vīrusu un veselības ligu laiks. Viens no labākajiem veidiem, kā sevi pasargāt, ir, spēcinot organismu ar dažādiem veselīgiem un vērtīgiem produktiem, kas audzēti pašu zemē. Viens no sakņaugiem, kas satur patiešām daudz vērtīgu vielu, ir burkāns. Lai arī to parasti neizmanto pret saaukstēšanos, tajā esošie vitamīni un citas vērtīgās vielas stiprinās imunitāti, kas šajā laikā ir īpaši būtiska.

Oranžajās, saldenajās saknēs ir arī daudz vielu, kas noder acu veselības uzlabošanai, asinsspiediena kontrolēšanai un par vēža riska mazināšanai. Gardo dārzeni droši var ēst svaigu (tāds tas būs arī pats vērtīgākais), veselīga ir arī tā sula. Tāpat to ir iespējams izmantot dažādu gardu, tiesa, ne vienmēr ļoti veselīgu un diētisku ēdienu pagatavošanā.

Iedvesmojoties no “Healthline” un “Medical News Today” piedāvājam iepazīties tuvāk ar kraukšķīgo burkānu, tā vērtīgajām īpašībām un pagatavošanas metodēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!