Saimniecība ''Latvijas ķiploki'' - 8
Foto: Privātais arhīvs
Lai gan šogad rudens ir siltāks nekā ierasts, nelūgtie viesi – vīrusi – tepat vien ir. Ja nevēlies, lai tie tevi pārsteidz nesagatavotu, jau laikus ir jānodrošinās, uzturā pastiprināti iekļaujot produktus, kas organismu aizsargā no dažādām saslimšanām.

"Aplūkojot sastāvu uztura bagātinātājiem, kas paredzēti imunitātes stiprināšanai, pārliecinājos, ka visas minētās sastāvdaļas jau atrodamas manā ledusskapī vai saldētavā. Turklāt šie produkti nesatur krāsvielas, aromatizētājus, konservantus un citas sastāvdaļas, kas imunitātei nemaz par labu nenāk," tā secinājusi "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, uztura speciāliste Olga Ļubina.

Lai palīdzētu organismam pretoties rudens vīrusiem, bet gadījumā, ja vīruss jau noķerts, ātrāk atgūt spēkus, jāizvēlas produkti, kas bagāti ar vitamīniem, antioksidantiem, minerālvielām un citām bioloģiski aktīvām vielām. Līdzās jau tādiem klasiskiem imunitātes stiprinātājiem kā ķiploks, dzērvenes un medus, Ļubina iesaka dažādot uzturu arī ar citiem pašmāju produktiem – avenēm, cidonijām un smiltsērkšķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!