irbis pārtika veselīgs ēdiens dārzenis oga
Par dārza karali dēvētais ķirbis ir viena no tām rudens veltēm, kuru iespējams uzturā izmantot pilnībā. Savā maltītē vari pagatavot gan pašu ķirbi, gan tā sēklas, gan lietot ķirbju eļļu. Tomēr ne tikai drēgnajā rudenī lielāko dārza ogu vajadzētu uzņemt veselības stiprināšanai, bet arī citos gadalaikos tas būs lielisks, piemēram, A vitamīna papildinājums, kas lieti noderēs redzes veselībai.

Uztura speciāliste Eva Kataja norāda uz ķirbja universālo izmantojumu – to var izmantot pilnībā un gatavot visdažādākajos veidos, piemēram, zupās, sautējumos, desertos, kēksos, pankūkās, kā arī spiest no tā sulu. "Ķirbis ir plaši pielietojams, pilnīgi ēdams – var ēst arī mizu, ziedus var apcept. Visas daļas ir vērtīgas," skaidro uztura speciāliste.

Iedvesmojoties no portāliem "Web MD", "Medical News Today", "Medical Daily" un speciālistes komentāriem, "Viņa" pēta, cik vērtīgs ir rudens dārza karalis – ķirbis. Turklāt jāņem vērā ne tikai neskaitāmās pagatavošanas iespējas, bet arī iespaidīgo un labo ietekmi uz katra veselību, piemēram, redzes uzlabošanu, imunitātes un sirds veselības stiprināšanu un palīgu cīņai ar vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!