Veselīgam uzturam būtu jābūt ikviena cilvēka ikdienas stūrakmenim. Taču īpaši svarīgi tas ir tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. "Jebkuram cilvēkam ir jāsaprot, ka ēdiens ir ne tikai bauda, bet arī mūsu degviela," skaidro diabēta aprūpes māsa Jaņeviča. Līdz ar to ieteicams ievērot sen zināmu patiesību. Piemēram, vērts atcerēties, ka brokastīm ir jābūt dienas galvenajai maltītei, bet vakariņās nevajadzētu uzņemt tā saucamos vienkāršos ogļhidrātus jeb produktus, kas ātri paaugstina cukura līmeni asinīs. Tie ir, piemēram, balto miltu produkti.
Maltīte ir jābauda
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit