maltīte draugu lokā, viesības, ballīte, salāti, gaļas iesmiņi, dzimšanas diena
Foto: Shutterstock
Svētku laikā nevar iztikt bez svaigi ceptu pīrāgu smaržas un bagātīgi klātiem galdiem. Taču reizēm, it īpaši garākās brīvdienās, sanāk aizmirst par veselīgu uzturu, kas ir īpaši svarīgs tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. Uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča ir sagatavojušas padomus, kas palīdzēs svētku laiku aizvadīt priecīgi un veselīgi.

Veselīgam uzturam būtu jābūt ikviena cilvēka ikdienas stūrakmenim. Taču īpaši svarīgi tas ir tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. "Jebkuram cilvēkam ir jāsaprot, ka ēdiens ir ne tikai bauda, bet arī mūsu degviela," skaidro diabēta aprūpes māsa Jaņeviča. Līdz ar to ieteicams ievērot sen zināmu patiesību. Piemēram, vērts atcerēties, ka brokastīm ir jābūt dienas galvenajai maltītei, bet vakariņās nevajadzētu uzņemt tā saucamos vienkāršos ogļhidrātus jeb produktus, kas ātri paaugstina cukura līmeni asinīs. Tie ir, piemēram, balto miltu produkti.

Maltīte ir jābauda

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!