sautēti štovēti kāposti
Foto: Shutterstock
Vecgada vakarā mēs izklaidējamies, satiekam savus mīļos, draugus un radus. Tas rada sajūtas, kas raksturo svētkus, taču bieži pēc tiem seko raizes par pārmērīgu ēšanu un tā ietekmi uz lieko svaru. Lai varētu netraucēti ļauties svinībām un neraizēties par kādu lieku kilogramu, "Benu" aptiekas pieaicinātā uztura speciāliste Liene Sondore piedāvā vairākus noderīgus padomus.

Uz svētku galda ir jābūt īpašam svētku ēdieniem. Mums, latviešiem, ir ierasts, ka divpadsmit, bet lietderīgi būtu atcerēties, ka mūsu senči, kuru ēšanas paradumus reizēm mēģinām "pielāgot" mūsdienām, svētkos neēda veikalu salātus, desas, kūpinājumus un kūkas. Svētkos bija sātīgs ēdiens, danči, rotaļas, lustīga kopā būšana.

Uz veikalu ar sarakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!