<a rel="cc:attributionURL" href="https://unsplash.com/@rawpixel"> rawpixel </a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">cc</a>
Pašlaik dienvidu zemēs ir apelsīnu sezona, kas nozīmē – arī Latvijā pieejamie aromātiskie augļi ir gardāki, sulīgāki un lētāki. Šis ir laiks, kad sevi vari droši palutināt ar kādu smaržīgo augli, jo apelsīni ir ne vien gardi, bet arī ļoti veselīgi. Tikai paturi prātā, ka apelsīnu sula nav tik veselīga kā pats auglis un noteikti nepalīdzēs, ja centies atbrīvoties no kāda lieka kilograma.

Iedvesmojoties no "Healthline" un "Medical News Today", piedāvājam iepazīties ar to, kas vērtīgs šajā saldajā auglī, kad to labāk nelietot uzturā un kā to izmantot gardu ēdienu pagatavošanā.

Vērtīgs C vitamīna avots ar zemu kaloriju daudzumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!