sojas gabaliņi
Foto: Shutterstock
Mēdz uzskatīt, ka soja un tās izstrādājumi ir gaļas neēdēju ēdienkartes pamats. Nereti tiek lauzti arī šķēpi par to ietekmi uz veselību. Kamēr vieni izceļ sojas pupiņu pozitīvās īpašības, piemēram, augsto olbaltumvielu un šķiedrvielu daudzumu, citi uzsver tās trūkumus, piemēram, ka to cienītāji bieži neuzņem nepieciešamās uzturvielas un ilgtermiņā nodara ļaunumu savai veselībai.

Sojas pupiņas ir pākšaugs, ko Āzijā pazīst jau gadu tūkstošiem. Mūsdienās to izmanto kā sastāvdaļu daudziem pusfabrikātiem, kā arī bagātīgu augu izcelsmes olbaltumvielu avotu. Iedvesmojoties no "Healthline", "Everyday Health" un BBC, piedāvājam iepazīties ar sojas produktu pozitīvajām īpašībām, to izraisītajiem veselības riskiem un secinājumiem par to, vai šis pākšaugs ir ieteicama sabalansēta uztura sastāvdaļa.

Pākšaugs, kas iemanto arvien lielāku popularitāti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!