Klinta atklāj, ka slimnīcā viņai ir diennakts dežūras, tāpēc ar laiku darba ritma, intensitātes un specifikas dēļ sapratusi, ka nevar paspēt doties uz kādu ēstuvi. Piemērotāks variants šķitis ēdienu ņemt līdzi no mājām, kas laika gaitā ļāvis novērtēt tā priekšrocības, piemēram, iespēju ievērot veselīga uztura pamatprincipus. "Jāsaka gan, ka es ēdienreizes neplānoju visai nedēļai. Zinu, ka daudzi tā dara, bet tas varbūt ir piemērotāk ģimenei. Tā kā strādāju diennakts režīmā, nākamās dienas man ir relatīvi brīvas un ir laiks gatavot," stāsta enerģiskā sieviete. Viņa norāda, ka tikpat bieži ēd arī ārpus mājām un ēdienreizes neplāno nedēļai, bet gan kādām divām trim dienām.
"Tas man ir praktisks veids, kā uzlabot savus uztura paradumus, ietaupīt laiku, finanses, enerģiju, kā arī uzlabot attiecībās ar ēdienu," skaidro Klinta. Viņa izveidojusi arī platformu "Foodprep", kur dalās ar maltīšu idejām un sniedz padomus visiem ēdienreižu plānošanas un iepriekšējas sagatavošanas interesentiem. Tur viņa novērojusi, ka daudzi plāno ne tikai nedēļu uz priekšu, bet pat divas, kādā brīvdienā dodoties iepirkties. Savukārt Klinta plāno nākamajām divām trim dienām, iegādājas produktus un arī pati sagatavo maltīti.